Centrul de Tineret Ciocana organizează trainingul „Beneficiile UE pentru tineri”

04 iunie 2024

WORKSHOP

Centrul de Tineret Ciocana, filială a Centrului Municipal de Tineret Chișinău, are plăcerea de a anunța organizarea trainingului „Beneficiile UE pentru tineri”. Acest eveniment este parte a proiectului „Empowering Youth for a Stronger European Democracy”, care își propune să aprofundeze cunoștințele tinerilor despre peisajul politic al Uniunii Europene.

Trainingul, care va avea loc pe data de 4 iunie, la ora 16:00, pe str. Petru Zadnipru 3/2, își propune să consolideze implicarea tinerilor în procesul decizional prin avansarea înțelegerii valorilor democratice ale Uniunii Europene și a rolului Parlamentului European. Prin participarea la acest training, tinerii vor avea oportunitatea să înțeleagă mai bine cum funcționează instituțiile UE și cum pot contribui activ la procesul decizional european.

Ce vor învăța tinerii de la această sesiune:

  • Valorile democratice ale Uniunii Europene: Înțelegerea principiilor fundamentale care stau la baza Uniunii Europene și modul în care acestea influențează viața cetățenilor.
  • Rolul Parlamentului European: Cum funcționează Parlamentul European, cum sunt luate deciziile și cum pot tinerii să participe activ în acest proces.
  • Beneficiile apartenenței la UE: Avantajele și oportunitățile pe care le oferă UE tinerilor, inclusiv programe de mobilitate, educație și dezvoltare profesională.
  • Implicarea civică: Modalități prin care tinerii pot contribui la consolidarea democrației europene și la promovarea valorilor europene în comunitățile lor.

Participarea este gratuită!

________

Proiectul „Empowering Youth for a Stronger European Democracy” este finanțat de către Parlamentul European prin apelul de finanțare pentru acțiuni de implicare a cetățenilor în domeniul comunicării în vederea alegerilor europene din 2024.

#FNT #EmpoweringYouth #ImpreunaInEU #ParlamentulEuropean #AlegerileEuropene2024