De ce să devii voluntar/ă în Echipa Mobilă a Centrelor de Tineret? Vezi ce spun tinerii care deja fac voluntariat în această echipă!

30 mai 2024

echipa mobila post-6

Centrele de Tineret din Chișinău te invită să te alături Echipei Mobile, o inițiativă inovatoare menită să aducă informațiile despre Centrele de Tineret direct în comunitatea ta. Dacă ești pasionat/ă de voluntariat și vrei să faci o diferență în viața tinerilor din Chișinău, acum este momentul perfect să te implici!

Ce este Echipa Mobilă?

Echipa Mobilă este formată din tineri voluntari entuziaști, care colaborează cu lucrătorii de tineret pentru a vizita parcurile, cartierele și toate sectoarele orașului, inclusiv suburbiile. Folosind trotinetele și microbuzul disponibil la Centrul de Tineret, echipa se deplasează pentru a distribui informații esențiale despre activitățile și oportunitățile oferite de Centrele de Tineret.

Iată ce spun tinerii voluntari despre experiența acestora:

Mihai Grecu, voluntar al echipei mobile a Centrului Municipal de Tineret Chișinău: „Implicarea mea în activitățile realizate de echipa mobilă, din care fac parte, îmi oferă oportunitatea de a realiza conexiuni și relații cu persoane din diferite domenii, având ocazia de a face schimb de idei. Mă bucur că pot contribui la diseminarea informației utile despre ce activități sunt pentru tineri în Chișinău!
De asemenea, am ocazia și eu, să profit de o mulțime de oportunități si să mă dezvolt intelectual. Totodată, anxietatea mea de a discuta în public o fost diminuată considerabil datorită echipei mobile.”

Mamedov Lera, voluntară a echipei mobile a Centrului de Tineret Botanica: „Pentru mine, echipa mobilă și ieșirile acesteia reprezintă o oportunitate de a aduce informații direct în mijlocul comunității. Fiecare ieșire este o ocazie de a întâlni noi tineri și de a face cunoștință cu aceștia, de ai informa ce înseamnă Centrul de Tineret, ce este acesta, cu ce se ocupă și în același timp de a crea legături puternice și de lungă durată. Energia și dedicarea echipei fac ca fiecare ieșire să fie plină de informații utile și aducerea unor persoane noi în comunitatea noastră.”

Timuș Petru, voluntar al echipei mobile a Centrului de Tineret Rîșcani: „Echipa mobilă reprezintă oportunitatea de a răspândi cele mai interesante aspecte ale Centrului De Tineret comunității locale.”

Arseni Emilia, voluntară a echipei mobile a Centrului de Tineret Ciocana: „Pentru mine Echipa Mobilă reprezintă un sprijin esențial în dezvoltarea personală și îmi oferă oportunitatea de a îmi dezvolta abilitățile de comunicare. Această echipă mă ajută să fac alegeri informate și să mă dezvolt pe viitor.”

Ghizea Olga, voluntară a echipei mobile a Centrului de Tineret Buiucani: „Echipa mobilă, pentru mine, înseamnă posibilitatea de a interacționa direct cu tinerii din Chișinău. De asemenea, fiind voluntară, este o posibilitate excelentă de a informa tinerii despre tot spectrul de activități care le avem la centru, să îmi fac cunoștințe noi și să legăm chiar prietenii. Echipa Mobilă a Centrului de Tineret Buiucani, te așteaptă chiar pe tine, așa că nu ezita să aplici!”

Cum te poți înscrie?

Pentru a deveni voluntar/ă al Echipei Mobile, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de înscriere, AICI

Nu rata șansa de a te implica activ în comunitatea ta și de a contribui la răspândirea informațiilor utile pentru tinerii din capitală.

CITEȘTE ȘI: CARE VOR FI RESPONSABILITĂȚILE TALE ÎN CALITATE DE VOLUNTAR/Ă ÎN ECHIPA MOBILĂ!