De la egal la egal! Ziua Ușilor Deschise în școala auxiliară nr. 6

20 iunie 2024

imagine reprezentativă

Pe data de 18 iunie Asociația de jocuri intelectuale din RM organizat Ziua Ușilor Deschise dedicată integrării și sprijinului copiilor cu cerințe educaționale speciale. De această dată, împreună voluntarii, echipa asociației a vizitat Tabăra cu sejur de zi din cadrul școlii auxiliare nr. 6.

Participanții la tabără s-au inclus în activitate alături de colegi din alte instituții de învățământ din capitală: Complexul educațional – grădiniță „Kiril și Metodie”, Liceul Teoretic „Alecu Russo”, Liceul Teoretic „Academician Constantin Sibirschi”, Liceul Teoretic „Nikolai Gogol”, Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”, Liceul Teoretic „Universul”. Organizatorii au petrecut o zi productivă și captivantă împreună cu copiii.

La eveniment a participat Andrei Pavaloi, șeful adjunct a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport din Chișinău, care a subliniat că Primăria municipiului Chișinău lucrează activ în domeniul dezvoltării comprehensive a copiilor și tineretului.

Partea principală a evenimentului a fost un quest în care copiii cu nevoi speciale și colegii lor tipici au depășit obstacole, au rezolvat sarcini fascinante și au învățat să lucreze în echipă, să gândească critic și logic.

La finalul eveimentului, toți participanții au organizat o mică bătălie de dansuri, care a devenit simbol al unității și susținerii.

Astfel de practici incluziv-educative ajută la mărirea nivelului de conștientizare a societății cu privire la nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale și la îmbunătățirea opiniei publice. Este un pas important pe drumul creării unei societăți incluzive, în care fiecare copil se simte acceptat și valorizat.

Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului municipal de Granturi pentru organizațiile de tineret din mun. Chișinău, lansat de către Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău sub egida Primăria Municipiului Chișinău.