Family Quest: Quest pentru toți!

04 iulie 2024

photo_2024-07-01_13-53-09 (2)

În parcul La Izvor a avut loc Family Quest, care unește familiile și promovează educația incluzivă în Chișinău.

La 29 iunie, parcul La Izvor a devenit punct de atracție pentru familiile care iubesc activitățile în aer liber. Echipa Asociației de jocuri intelectuale din RM a organizat un Family Quest, la care a putut participa ORICINE. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului DIALOGICA. INCLUZIUNEA ÎN ACȚIUNE, cu scopul de a majora nivelul de conștientizare și de a îmbunătăți percepția publică despre copiii cu cerințe educaționale speciale.

Incluziunea este o chestiune de inimă. Sub acest deviz, a avut loc această zi. Participanții au trecut prin diferite zone, unde au fost provocați să găsească răspuns la diferite ghicitori, să îndeplinească sarcini în echipă, să-și testeze memoria și să simtă cum își organizează viața oamenii cu nevoi speciale. Au fost provocați să intre într-un apartament, să ajungă în bucătărie, să se așeze la masă și să ude florile în așteptarea cinei – toate acestea cu ochii legați. Au încercat pe propria piele să meargă pe scaun cu rotile peste unele denivelări și au aruncat o minge în coș, fiind așezați pe acest scaun cu rotile.

Familiile au petrecut timpul împreună, s-au bucurat de aceste activități în aer liber, au dobândit noi experiențe și au creat amintiri comune. Evenimentul a contribuit la crearea unei atmosfere de egalitate și sprijin, subliniind importanța incluziunii în societate.

Următoarul Family Quest va avea loc în curând, la Grădina Zoologică. Alăturați-vă și creați noi tradiții familiale și faceți fiecare zi specială pentru familia voastră!

Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului municipal de Granturi pentru organizațiile de tineret din mun. Chișinău, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport și Centrul Municipal de Tineret Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău.