Înscrie-te la sesiunea „Introducerea în alegeri/sisteme electorale” din cadrul Programului „Educația electorală începe cu TINEri”

04 iunie 2024

program electoral

Centrul Municipal de Tineret Chișinău anunță cu entuziasm lansarea primei sesiuni din programul „Educația electorală începe cu TINEri”. Sesiunea intitulată „Introducerea în alegeri/sisteme electorale” va avea loc pe data de 12 iunie 2024, la ora 17:00, la sediul Centrului de pe strada Mitropolit Varlaam 90.

Acest program este conceput pentru a crește nivelul de conștientizare și implicare a tinerilor în procesele electorale și decizionale. Prin intermediul unor sesiuni educative, participanții vor învăța despre importanța votului, diferitele sisteme electorale și cum funcționează acestea.

Ce vor învăța tinerii în cadrul sesiunii:

  • Istoria alegerilor: Tinerii vor explora evoluția procesului electoral de-a lungul timpului și importanța acestuia în societatea modernă.
  • Tipuri de sisteme electorale: Participanții vor învăța despre diferitele tipuri de sisteme electorale, inclusiv sistemul majoritar, proporțional și mixt.
  • Procese electorale: Tinerii vor înțelege pașii implicați în organizarea și desfășurarea alegerilor, de la înscrierea alegătorilor până la numărarea voturilor.
  • Rolul instituțiilor electorale: Sesiunea va acoperi rolul și responsabilitățile instituțiilor care organizează și supraveghează alegerile.
  • Importanța participării: Se va discuta despre importanța participării active la vot și cum fiecare vot contribuie la formarea guvernului și a politicilor publice.
  • Provocări și soluții: Tinerii vor analiza provocările comune întâmpinate în procesele electorale și soluțiile posibile pentru a asigura alegeri corecte și transparente.

Tinerii interesați de participare sunt invitați să se înscrie completând formularul de înscriere disponibil aici.

Prin dezvoltarea acestui program, ne propunem să creștem gradul de conștientizare asupra procesului decizional și să încurajăm tinerii să devină cetățeni activi și responsabili.

Implicarea ta contează! Alătură-te nouă și devino parte a unei generații informate și responsabile!