Parma și Chișinău: orașe finaliste pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027: Vizită de studiu!

20 iunie 2024

2024-06-21 16.38.36

Echipa Centrului Municipal de Tineret Chișinău a efectuat o vizită de studiu în orașul Parma din Italia. În această deplasare au avut ocazia de a împărtăși bune practici pe segmentul de tineret, atât din Chișinău, cât și din Parma. În contextul în care ambele orașe candidează pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027, această vizită a fost esențială pentru a consolida relațiile și a descoperi noi modalități de a sprijini tinerii din ambele orașe.

Tot odată, au fost împărtășite experiențele noastre în organizarea de evenimente și activități comunitare, proiectele noastre de dezvoltare personală și profesională pentru tineri, programele de suport financiar pentru tineri, implicarea voluntarilor dar și aprobarea strategiei de dezvoltarea a tinerilor din capitală.

Această vizită a confirmat că împreună putem construi o rețea puternică de Centre de Tineret care să susțină și să inspire tinerii. Suntem entuziasmați de viitoarele proiecte comune și de impactul pozitiv pe care îl vom aduce comunităților noastre.