Participă la Școala de Vară ,,Chișinău pentru Capitala Europeană a Tineretului 2027” – un eveniment de amploare dedicat tinerilor

04 iulie 2024

orizontal@2x-100

Într-o inițiativă de anvergură menită să impulsioneze implicarea tinerilor în viața civică și să sprijine candidatura Chișinăului pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027, Primăria municipiul Chișinău, Centrul Municipal de Tineret Chișinău organizează Școala de Vară „Chișinău pentru Capitala Europeană a Tineretului 2027”. 

Evenimentul se anunță a fi un reper important pentru tinerii din capitală și nu numai, oferindu-le o platformă unică de învățare și colaborare.

Ce presupune Școala de Vară?

Scopul principal al Școlii de Vară este de a aduce împreună tineri din diverse medii, inclusiv din centrele de tineret din Chișinău, consiliile de tineret, consiliile elevilor, organizațiile neguvernamentale de tineret și asociațiile studenților. Această diversitate va crea un mediu dinamic unde participanții vor putea discuta, schimba idei și descoperi noi oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Este o oportunitate unică de a fi încadrat într-o serie de activități interesante, să cunoști oameni noi și să vă distrați împreună într-un mediu prietenos.

Pe parcursul școlii de vară, participanții vor avea ocazia să:

  • Discute despre planul de acțiuni pentru candidatura Chișinăului la titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027: Acesta va fi un moment crucial pentru a aduna idei și sugestii, asigurându-se că planul de acțiuni reflectă dorințele și nevoile tinerilor din Chișinău.
  • Analizeze activitățile propuse de tineri la Forumul Municipal al Tinerilor:Aceasta este o oportunitate excelentă pentru a evalua și rafina ideile care au fost deja prezentate, asigurându-se că acestea sunt fezabile și benefice pentru comunitate.
  • Prezinte programele viitoare: Vor fi dezvăluite noi programe destinate organizațiilor de tineret, consiliilor elevilor și asociațiilor studenților. Aceste programe sunt menite să sprijine dezvoltarea și implicarea tinerilor în diverse activități civice și comunitare.

Cum să te înscrii

Participarea la Școala de Vară este deschisă tuturor tinerilor interesați de dezvoltarea personală, implicare civică și doritori să contribuie la transformarea Chișinăului într-o Capitală Europeană a Tineretului.

Pentru a te înscrie completează formularul de înscriere: Formularul este disponibil online și poate fi accesat aici. Data limită pentru înscrieri este 8 iulie 2024.

De ce să participi

Participarea la Școala de Vară ,,Chișinău pentru Capitala Europeană a Tineretului 2027” îți oferă multiple avantaje:

  • Dezvoltare personală: Vei avea ocazia să înveți din experiențele altor tineri și să îți dezvolți abilități esențiale pentru viitorul tău.
  • Networking: Îți vei putea extinde rețeaua de contacte, întâlnind tineri cu interese și pasiuni similare.
  • Implicare civică: Vei avea un impact direct asupra planului de acțiuni pentru candidatura Chișinăului, contribuind la crearea unui oraș mai bun pentru toți tinerii.

Cum puteți afla mai multe?
Dacă vrei să fii la curent cu toate noutățile și activitățile organizate de Centrul Municipal de Tineret Chișinău, accesează site-ul e-tineret.md , descarcă aplicația mobilă “e-tineret” disponibilă pe App Store și Google Play, sau  urmărește pagina de Instagram a centrului @centrultineretchisinau. Aici vei găsi o gamă variată de evenimente și oportunități pentru a petrece timpul liber într-un mod deosebit și a lega prietenii noi.

Nu rata ocazia de a te implica activ în dezvoltarea comunității de tineret din Chișinău și de a contribui la transformarea orașului nostru într-o Capitală Europeană a Tineretului.

Implică-te, participă și nu uita să urmărești Centrul Municipal de Tineret pe toate platformele de socializare pentru a nu pierde nici o activitate interesantă.