Training ,,Beneficiile UE pentru tineri” la Centrul de Tineret Ciocana – Un Succes Remarcabil

05 iunie 2024

IMG_0931

Centrul de Tineret Ciocana, filiala Centrului Municipal de Tineret Chișinău, anunță succesul remarcabil al trainingului ,,Beneficiile UE pentru tineri”, care a avut loc la data de 5 iunie, la ora 16:00. 

Evenimentul a reunit tineri din diverse medii, oferindu-le oportunitatea de a descoperi multiplele avantaje pe care Uniunea Europeană le oferă tinerilor cetățeni.

Trainingul a fost structurat pentru a oferi informații clare și relevante despre programele și oportunitățile de dezvoltare profesională și personală disponibile tinerilor în cadrul Uniunii Europene. De asemenea, au fost prezentate diverse inițiative europene menite să sprijine mobilitatea, educația și implicarea civică.

Punctele cheie ale evenimentului au inclus:

  • Prezentări informative: despre programele Erasmus+, Consiliul European, Parlamentul European și altele.
  • Sesiuni de întrebări și răspunsuri, oferind tinerilor posibilitatea de a interacționa direct cu experții și de a clarifica orice nelămurire.
  • Valorile democratice ale Uniunii Europene: înțelegerea principiilor fundamentale care stau la baza Uniunii Europene și modul în care acestea influențează viața cetățenilor.
  •  Beneficiile apartenenței la UE: avantajele și oportunitățile pe care le oferă UE tinerilor, inclusiv programe de mobilitate, educație și dezvoltare profesională.

______

Proiectul „Empowering Youth for a Stronger European Democracy” este finanțat de către Parlamentul European prin apelul de finanțare pentru acțiuni de implicare a cetățenilor în domeniul comunicării în vederea alegerilor europene din 2024.

#FNT #EmpoweringYouth #ImpreunaInEU #ParlamentulEuropean #AlegerileEuropene2024