Participă la Hackathonul pentru Educația Financiară și Soluții pentru Tineri la nivel local
19 iulie 2024
Hackathonul reprezintă un concurs de idei, unde echipele de participanți (3-5 tineri sau tinere în echipă) se vor înregistra cu o idee care poate contribui la dezvoltarea locală. După înregistrare, timp de trei zile, echipele participante, împreună cu un mentor, vor dezvolta ideile propuse, iar în rezultat, vor fi selectate 3 proiecte câștigătoare, pentru a fi implementate în municipiul Chișinău.
Etapele Hackathonului:
- 03-30 iulie 2024– înregistrarea participanților, prin completarea formularului online: https://forms.gle/6cwyTQLqGKRhaHnu7
- 08-10 august 2024– desfășurarea Hackatonului în localitatea Vadul-lui-Vodă. Toți participanții vor participa timp de 3 zile la o sesiune de deschidere a evenimentului, sesiuni de training în educație financiară și fundraising, identificarea și soluționarea problemelor locale, crearea unei campanii de fundraising eficiente, mentorat din partea unui expert internațional în definitivarea ideii/soluției propuse.
Ultima zi a Hackathonului va fi de prezentare a inițiativelor, în cadrul căreia echipa de jurizare va oferi punctaj pentru fiecare echipă și va definitiva rezultatele Hackathonului.
III. 01 septembrie -30 octombrie 2024 – desfășurarea celor 3 inițiative selectate, cu suportul mentorului.
Scopul Hackathon-ului este să ofere tinerilor în municipiul Chișinău posibilitatea de a dobândi competențe esențiale de educație financiară și, în același timp, să devină agenți activi ai schimbării în comunitatea locală. Prin intermediul sesiunilor de training în cadrul Hackathon-ului, dorim să încurajăm tinerii să identifice problemele locale și să dezvolte soluții practice și sustenabile.
Obiectivul final al proiectului este crearea unor planuri de acțiune concludente și campanii de fundraising care să aducă beneficii tangibile, consolidând astfel angajamentul tinerilor față de dezvoltarea durabilă și bunăstarea mun. Chișinău.
Hackathonul Educația Financiară și Soluții pentru Tineri la nivel local își propune să devină un catalizator pentru schimbările pozitive, încurajând inițiative locale și consolidând legăturile între tineri și comunitatea lor.
Grupul țintă pentru hackathon este format din tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, rezidenți în mun. Chișinău și interesați de dezvoltarea personală, educație financiară și implicarea activă în comunitatea lor. Acești tineri sunt deschiși către inovație, au spirit antreprenorial și sunt motivați să contribuie la schimbarea și îmbunătățirea vieții în orașul lor.
Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului municipal de Granturi pentru organizațiile de tineret din mun. Chișinău, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport și Centrul Municipal de Tineret Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău.